Galaconcert

Op vrijdagavond 23 september organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke een galaconcert ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag. Ze nodigenden hiervoor niemand minder dan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit, die onder leiding van Adjudant-Majoor Onderkapelmeester Hans Demeurisse een rijk en gevarieerd muzikaal programma brachten in het Jabbeekse Vrijetijdscentrum.

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat sinds 1832 en is het oudste en grootste militaire orkest van België. Deze muziekkapel bestaat uit een groot harmonieorkest van 70 streng geselecteerde professionele muzikanten en een uniek cavalerie-trompetterkorps van 13 trompetters. Dit orkest is internationaal gerenommeerd en weet zowel muziekkenners als het grote publiek in binnen- en buitenland te boeien met hun prestigieuze concerten.

BDe opbrengsten van dit concert gaan naar twee goede doelen uit de streek: vzw Huis Snello (een huis voor jongvolwassenen met een beperking te Snellegem) en De Muziekbank (een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning van kansarme en kwetsbare kinderen en jongeren met talent voor muziek).

 

Opbrengst